“Konservatuvarlarınızı dağlara kurun.” “Topraktan kopuk her müzik, ölmeye mahkumdur.” diyerek yollara düştük bundan iki yıl evvel Müzik Köyü ekibi olarak Fethiye’ de. Yol bu, elbette zorlukları olacak, olmalı ki biz de yolculuğumuzun pek çok yerinde bu zorluklardan payımızı aldık, alıyoruz. Ancak Anadolu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında tüm zorluklara rağmen sazını yaşatan ve bizlere kadar ulaştıran, “piyasa“laşmamış ustalar bize çoğu zaman ilham kaynağı oldu, pusula oldu, güç verdi.

Biz Müzik Köyü ekibi olarak bu pusulayı takip ettik ve etmeye devam ediyoruz. İşte bu pusula doğrultusunda uzun süredir düşündüğümüz “Bir dergimiz olmalı, bu dergi Afganistan’dan Türkiye’ye, İspanya’dan, Mısır’a dünyanın dört bir yanındaki kapı komşularımıza bir umut vermeli”nin karşılığı olan Müzik Köyü Dergisi ile karşınızdayız. Adeta bir açık hava konservatuvarına benzeyen Anadolu’nun ve yaşlı yerküremizin sahip olduğu müzik geleneklerinin, müzik kültürünün peşinde sürdürmeye çalıştığımız serüvenin yeni bir mecrası olarak “Müzik Köyü Dergi”yi elektronik ortamda çıkarıyor ve iki dilde; Türkçe İngilizce olarak siz müzikseverlerin ilgisine sunuyoruz. İki ayda bir, elektronik bir dergi olarak karşınızda olacak Müzik Köyü Dergisi’nde neler olacak peki? Ana akım medyada sıklıkla görülen endüstriyel örneklerin dışında da var olan müzik geleneklerini, bu gelenekler üzerine inşa olarak nitelendirebileceğimiz bir arayışın bir sonucu ortaya çıkan sıra dışı müzikal sentezleri, dünyanın dört bir yanında koşullar ne olursa olsun arayışını ve serüvenini devam ettiren müzisyenleri Müzik Köyü Dergisi’nde bulabileceksiniz.

Diğer yandan şartlar ne olursa olsun Türkiye’de ve dünyada devam eden müzik festivallerini ve müziğe dair organizasyonları, üretimleri de sayfalarımıza taşıyarak sizlere tanıtacağız.

Bu kapsamda geçmişten ve günümüzden albümleri tanıtarak ilginize sunacağız. Müziğin sınırlarının hayal gücünüzün sınırları olması dileğiyle...